Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Αποζημίωση $838 εκ. καλείται να πληρώσει η Apple

*
Όπως μεταδίδει το Reuters και άλλα μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων, το California Institute of Technology (CalTech) κέρδισε αγωγή με βάση την οποία η Apple και η Broadcom θα πρέπει να της καταβάλουν $1,1 δισ. Η υπόθεση ήρθε στα ομοσπονδιακά δικαστήρια το 2016, με το CalTech να κατηγορεί την Apple για χρήση WiFi chips της Broadcom WiFi chips, που παραβιάζουν τέσσερεις πατέντες της, σε όλα τα iPhones από το 2012. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το δικαστήριο επέβαλε στην Apple να πληρώσει $838 εκ. ή σχεδόν $1,40 ανά συσκευή- που αναλογεί σε 598 εκ. gadgets που χρησιμοποιούν τα "παράνομα" chips.

H Apple σκοπεύει να υποβάλει έφεση μιας και όπως υποστηρίζει τα chips δεν κατασκευάστηκαν από την ίδια, αλλά αγοράστηκαν από τη Broadcom. Η τεχνολογία είναι πολύ σημαντική για τα 802.11n και 802.11ac WiFi standards, παρόλο που ο εφευρέτης υποστηρίζει οτι αρχικά, οι πατέντες δεν ήταν σχεδιασμένες για χρήση σε δίκτυα WiFi.


Η Broadcom παραμένει ένας από τους βασικούς προμηθευτές της Apple, έχοντας πρόσφατα υπογράψει συμβόλαιο $15 δισ. σχετικά με την προμήθεια chips για τα επόμενα iPhones και άλλες συσκευές.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*